Sidor

fredag 15 november 2013

Nya ATH igen

USA stänger på all time high igen, bara att gratulera. Samma med min portfölj som nu är på ATH igen, trevligt avslut på veckan. :-) Bara ca 4% kvar för OMXS innan vi får nytt ATH även på Svenska börsen, blir det innan nyår?

Börsen känns overkligt stark men men, när det väl kommer en korrektion brukar det gå snabbt. Vi får hoppas att det blir så nästa år så man kan köpa lite billigare, många aktier är förmodligen helt klart övervärderade. Det visar sig när årsrapporterna börjar komma nästa år hur starka företagen egentligen är.

SP 500 är väldigt nära 1800 just nu, mindre än 2 punkter ifrån. Likaså DJI kliver förmodligen över nästa jämna nivå på 16000. Thanksgiving inträffar om ett par veckor i USA och det brukar dra igång köplustan hos amerikanerna och öka positivismen. Precis som julhandeln kommer igång här i Sverige snart.

Pensionspengar betalas ut i December så det borde också höja index lite när alla dessa pengar ska placeras i fonder.

Gjorde lite ändringar i portföljen veckan som gick, ut med Securitas och Clas Ohlson och in med Coca Cola som jag lyckades få under 40USD.

Jag får önska alla en trevlig fortsättning på helgen!

lördag 9 november 2013

Mörk årstid

Det är mörkt ute nu, den här årstiden skulle jag helst vilja slippa. Skulle vara trevligt med lite snö ute nu som lyser upp. Tänk om det gick att snabbspola November och Januari månad! Nåväl, jag åker iallafall iväg en vecka till värme och sol snart.

Jag gjorde en ändring i portföljen i veckan som gick, sålde alla Securitas och säkrade därmed en bra vinst. Deras rapport var ingen munter läsning, tror att konkurrensen kan ställa till det för Securitas i framtiden så dom går ännu sämre.

Jag gjorde en index analys i Juni tidigare i år och tänkte följa upp denna - är vi på väg mot dystrare tider även på börsen? Denna gång tittar jag på Dow och OMXS. Börjar med OMXS,

Det börjar bli nära en förmodad topp nu, drygt 8% till motståndslinjen från tidigare toppar. OMXS borde alltså kunna nå ungefär 440 innan en korrektion sker. Vad detta blir för OMXS30 gissar jag att det blir runt tidigare 2007 topp, 1320 - 1330 ungefär. Det är inte långt till denna nivå för OMXS30, enbart 3% - 4% från dagens nivå. Vi fortsätter att kolla hur Dow Jones index ser ut.
För DJI är det 6% kvar från dagens nivå innan motståndslinjen nås och då kommer DJI att hamna på 16500 - 16600 ungefär.

Även om man inte tror på TA kan man faktiskt utnyttja det till att åtminstone vara förberedd på att en korrektion kan inträffa vid dessa nivåer. Dvs, köptillfällen med rea!!! Botten noteringen för DJI är nu snart 5 år sedan, i Mars 2014. Så denna uppgångsfas är nästan 5 år i nuläget. 4-5år upp och 1-2år ned! Alla bitarna börjar falla på plats.

Vi får helt enkelt avvakta lite och se vad som händer ett halvår framåt och se en eventuell börsnedgång som ett ypperligt tillfälle att köpa aktier billigt.

onsdag 6 november 2013

Nytt ATH

Då är portföljen på nytt All Time High igen. Trevligt!! Får gärna fortsätta upp lite till. En koll i charten visar på att det finns möjligheter att nå nya rekord för OMXS30 index innan året är slut. Men det finns likaväl en chans att en nedgång tar vid och kan ta ned index mot 1200 innan nya höjder nås.

Så TA säger inte så mycket om det ska upp eller ned just nu men det charten visar är att trenden är fortsatt upp och tills annat inträffar ska börsen helt enkelt upp oavsett om det kommer små rekyler under uppgången. Det finns nu goda möjligheter att index kan nå upp mot 1400 eller till och med högre. Visst, det kommer en börskrasch men i nuläget är trenden fortsatt upp och sannolikheten är således att uppgångar är vanligare än nedgångar.

Den horisontella linjen vid ca 1300 är toppnotering från år 2007. Trendkanalen visar eventuella stöd och motstånd på vägen och det är vanligt att en chart följer detta. Vi får se hur den fortsatta resan för index ser ut.  Stängning över den horisontella linjen borde ge ytterligare fart upp så då blir det riktigt intressant. Den långa upptrenden är intakt och startade 2011 och så länge detta gäller är det Bull-market.

lördag 2 november 2013

Månadsrapport Oktober

Totalt sparande för Oktober månad hamnade på 6500 Kr vilket fördelades på följande sätt,
amortering:2000Kr
räntesparande:1000Kr
aktiedepå:3500Kr

Aktiedepån är idag uppe i 59.658 Kr, räntesparande är 42.000 Kr och amortering ligger på 122.000 Kr. Detta innebär att ett delmål är i hamn, nämnligen minst 100.000 Kr i omsättnings tillgångar. Jag tror inte att jag når mitt nya mål på 250.000 Kr innan årets slut men det gör inte så mycket. Kan nog säga att jag investerat i mig själv istället för att lyckas uppnå det målet i år. En semestervecka på trevlig ort är värt väldigt mycket så det är dit pengarna gått som gör att jag missar målet.

Målsättningen är att jag ska ha minst 80% - 90% aktier och resten i räntesparande. Aktier ger så pass mycket mer än räntan på ett sparkonto så därför kommer jag sikta på mer aktier, däremot ska jag ligga över en månadslön på räntekontot så det tar ett tag innan jag hamnar på denna fördelning.