Sidor

fredag 26 september 2014

Nästan månadsslut

Härligt med helg igen! Tror att många håller med mig och tycker ledigheten är efterlängtad. Och dessutom har det varit löning nyligen, kan ju inte bli mycket bättre!?

Givetvis kan det bli mycket mycket bättre. Varför är det så, att många tycker det är så skönt med ledigheten? Min gissning är att vi kan då själva kan bestämma vad vi ska göra och då för det mesta göra saker vi tycker om. Tänk själv att få göra det man gillar bäst av allt och dessutom få betalt för det, är nog även detta som driver vissa människor att jobba vidare efter 65-års åldern.

Det finns några bloggare som redan har belyst detta att kunna göra det man själv vill utan att vara tvungen att göra andra saker man inte tycker om för att ha råd med det man gillar. Vägen dit är inte spikrak utan det finns många fallgropar på vägen, kanske är lite som att man blir inte en duktig entreprenör utan att först misslyckas. Jag själv var helt fel ute 2008 när jag försökte hitta vinnare i småbolag. Mycket enklare att bli rik genom att köpa mer H&M aktier när det av någon anledning blir en rekyl. :-D

Ha en trevlig helg!

söndag 14 september 2014

Aktieköp

Hade lite likvider liggande i depån som jag omvandlade till H&M aktier. Att H&M nu öppnat online marknad i Kina öppnar upp för bra tillväxt och bra kommande rapporter. Nu finns det inga likvider som ligger och skräpar i depån utan allt är investerat så kapitalet kan jobba. Innehållet i portföljen känns bra och jag sover väldigt tryggt på nätterna utan oro. Faktiskt så jag vill ha en börsnedgång så det blir lite billigare. Min portfölj har hittills utvecklat sig bättre än t ex OMXS, vi får se hur det ser ut i slutet av året. Men att ha en stor andel investerat i USD har visat sig vara bra, detsamma för dom som investerat i Euro aktier.

Snart dags att gå och rösta, jag är lite orolig hur det ska gå efter valet. Dom röd/gröna är inga favoriter i mina ögon. Säkerligen förlorar man inkomst genom borttagande av jobbskatte avdrag. Är inte hela världen om bara dom pengarna används på rätt sätt och jag ser gärna att det går till vård och skola. En dag i framtiden blir man själv gammal och kommer behöva hjälp av vården och det är bara att hoppas att det finns kvar någon form av vård då.

Vi får alla hoppas att dom låter bli att införa förmögenhetsskatt. Nåväl, man får se hur det går ikväll och även om sossarna bildar regering får man hoppas att vänstern inte får för mycket utrymme.

Och oroligt är det i världen, IS som terroriserar på sitt håll och ryssarna som gruffar i Europa. Vi behöver inget tredje världskrig utan det kan vi klara oss utan. Och ovanpå allt elände härjar Ebola. Finns alltså ett antal triggers för börsnedgång.

måndag 8 september 2014

Aktieköp

Köpte lite aktier i Walmart (WMT) förra veckan. Fick dom till hyfsat pris även om direktavkastningen kunde varit något bättre. Men utdelningen har höjts år efter år så det är bara en tidsfråga innan direktavkastningen blir ok.

Till dagens kurs USD 7.11 ger utdelningsportföljen 280 Kr per månad eller totalt 3364 Kr. I slutet av förra året (Årsrapport 2013) låg rullande årsutdelning på 2296 Kr, en helt ok höjning med 1100 Kr. Även om 280 Kr per månad låter lite så känns det som det är på rätt väg. Kan ju också se det som att numera betalas hemförsäkringen av passivt kapital. Fördelningen för utbetalningarna är koncentrerade runt April men det droppar in några kronor varje månad också. Ska försöka uppdatera hur utdelningarna ser ut kontinuerligt och för tillfället ser det ut så här.