Sidor

söndag 27 september 2015

Aktieinköp

Har under veckan som gått ökat mitt innehav i Bank of Nova Scotia. Lite info,

Bank of Nova Scotia was incorporated in the state of Canada on March 30, 1832. The Company is a diversified financial services institution that provides financial products and services to retail, commercial and corporate customers around the world.

P/e runt 10 och direktavkastning på ca 4,7% gjorde att jag bestämde mig för att slå till. Även lite spridning av valutarisker till i detta fallet CAD känns bra. Jag har även gett mig in i den digitala valutans värld - Bitcoin. Har skaffat det som behövs för att kunna handla Bitcoin och har lagt en inköpsorder på test för att se hur det fungerar. Det kommer inte bli någon större summa som jag köper för, kommer att ligga på mindre än 10% av aktieportföljen. Tror nog att det kan vara bra att äga några Bitcoins nu.

Marknaderna känns väldigt instabila i nuläget, blir mycket intressant att se hur det går framöver.

onsdag 2 september 2015

Månadsrapport Augusti

Dags för en månadsrapport, totalt sparande för Augusti blev 6500 Kr vilket fördelades på följande sätt,

amortering:3000Kr
räntesparande:0Kr
aktiedepå:3500Kr


Aktiedepån är uppe i 179.411 Kr, räntesparande är 9.222 Kr och amorteringar ligger på 178.000 Kr. Totalt sparande är på 366.633 Kr. Totalt sparande har ökat med 0,7%.

Inget direkt bra resultat men börsen går ju inte upp just nu. Jag är nöjd med inköpen jag gjort och förmodligen kan börsen rasa mer under hösten och då blir det mer inköp.

Amorteringarna kommer senare i höst uppgå till 4000 Kr per månad så detta ger nästan 50.000 Kr i sparande per år. Det som gått dåligt just nu är räntesparandet, det får vänta tills börstrenden vänt uppåt. Jag har även planer på en större investering i höst, tittar lite på fastigheter i södra Europa för runt 1 miljon Kr. Jag kommer avvakta med fastighetsköp utifall vi får ett kraftigt börsras i höst och då kommer jag hellre investera pengarna i aktier. Missade Juli rapporteringen, men det hände inget nytt då. I Juli låg sparandet på 3500 Kr då det blev mycket utgifter för sommarnöjen.