Sidor

onsdag 11 maj 2016

Konjunkturen

Lite då och då brukar jag kolla in barometerindikatorn hos konjunkturinstitutet. Grundregeln är att den pendlar mellan 80 - 120. När den närmar sig 80 är konjunkturen i botten och således är det bättre tider på gång. Motsatsförhållandet är när indikatorn är runt 120, då kan man med stor säkerhet förvänta sig en börskrasch eller något liknande.

Som det är nu pendlar indikatorn mellan 100 - 110 och då brukar marknaden tuffa på norrut. Men det går också att utgå ifrån förra toppen i början av året då indikatorn var uppe i 112 och då börjar ekonomin att bli överhettad. Men jag tror vi får se en stigande indikator under och efter sommaren mot 120, som sedan inleder höstens börskrasch. Men det är en gissning som givetvis kan vara helt felaktig också.

Vi får se vad som händer under sommaren, men ett fotbolls-EM och ett sommar-OS samma år kanske påverkar börserna positivt. Ett Stor-Brittanien som röstar Ja för fortsatt EU medlemskap lär också driva på positivt.


torsdag 5 maj 2016

Portfölj översikt

Jag är faktiskt nöjd med fördelningen av mina aktier. Jag har inte någon aktie som utgör för stor del av portföljen. USD är lite övervikt så jag får justera det över tid, annars tycker jag att det känns skönt att ha en bra spridning, jag sover skönt om nätterna oavsett börsklimat.

Fördelning av aktier.



tisdag 3 maj 2016

Aktieköp



Ny aktie i portföljen! Tyckte de hade ett bra pris så jag slog till och känner mig nöjd med köpet.

Utdelning: $5.40
Direktavkastning: 3.7%
Utdelning/Vinst: 40%
P/E: 10.8

måndag 2 maj 2016

Utdelning

Så här ser utdelningarna ut fördelat över året. Vissa månader är det lite mindre än andra men det är en stadig ström av inkommande utdelningar. Blir intressant att se hur Maj/Juni utvecklar sig, kommer det uppstå bra köptillfällen? Omröstningen angående Brexit eller ej sker 23:e Juni, också ett intressant datum att hålla koll på.