Sidor

torsdag 7 mars 2013

Fuskbyggare

Kollade på fuskbyggarna ikväll och bara måste säga att jag avskyr dessa byggherrar och byggföretag som skiter i regler och lagar. Och varför ha en kvalitetsansvarig som det tidigare hette (numera kontrollansvarig) som inte alls kollar kvalitén. Jag har en idé hur man ska slippa allt detta skit som kan uppstå när man köper sitt boende.

1. Anlita en advokat som kollar kontrakten innan dessa signeras.
2. Anlita en besiktningsman utsedd av sin egen advokat.
3. Skriv in i kontraktet att slutbetalning görs när besiktningsman utsedd av egen advokat godkänt fastigheten.

Jag har egna erfarenheter av detta och vet att ovanstående punkter skulle lösa mycket av problemen som kan uppstå vid köp av ny fastighet. Det enda (observera ENDA) som driver dessa byggföretag är pengar så kan man hitta ett sätt att förhindra slutbetalning innan allt är godkänt har man redan vunnit framtida tvister och byggföretaget kommer göra allt dom kan för att få sina pengar. Tyvärr kan det bli att byggen blir försenade men då gäller det att ha detta inskrivet i kontraktet att byggföretaget betalar hotell och övriga kostnader för förvaring av bohag plus skadestånd om det blir förseningar.

Eventuella invändningar kommer givetvis att komma inför detta och då kan man enkelt sätta en gräns såsom när ens egna besiktningsman sätter en summa för att åtgärda felen på fastigheten understiger 1% betalas slutlikviden. Ett köp på 3 miljoner innebär en summa på 30000Kr vilket kan innebära omtapetsering eller ommålning eller liknande.

Så, ni som funderar på att köpa en nybyggd fastighet - lita inte på byggherren, byggföretaget eller mäklaren. En advokat plus egen besiktningsman kostar väldigt lite i förhållande till inköpspriset på en fastighet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar