torsdag 1 maj 2014

Månadsrapport

Dags för månadsrapport, totalt sparande för April blev 3500 Kr vilket fördelades på följande sätt,

amortering:2000Kr
räntesparande:0Kr
aktiedepå:1500Kr

Aktiedepån är uppe i 85.400 Kr, räntesparande är 53.056 Kr och amorteringar ligger på 134.000 Kr. Totalt sparande är på 272.456 Kr.

Jag har gjort lite ändringar i portföljen under månaden, bland annat så köpte jag Industrivärden och Procter & Gamble. Jag har dessutom sålt Agrium Inc, var helt enkelt inte bekväm med den aktien. Sålde även AZN runt 520 Kr, kändes helt enkelt fullvärderad. Blir intressant att se om det blir en börs nedgång snart, hoppas ju få köpa lite billigare än nuläget.

Sparandet i April och även Maj kommer inte bli jättebra, uppstod oväntade utgifter. Men hoppas på bättre Juni. Hur som helst går det åt rätt håll så länge det ökar iallafall.

2 kommentarer:

 1. Du tajmade in försäljningen i Astra riktigt bra då. Grattis! ;)

  Tycker det är helt rätt att sälja på dessa nivåer. Det blir en rejäl chansning att behålla i nuläget, även om det är högst troligt att nya bud kommer och vi får se kurser uppåt 600 kr.

  Men det är aldrig fel att sälja av efter en fin vinst och när direktavkastningen nu fallit kraftigt.

  God lycka med nya innehav! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en lyckad tajming i försäljningen. Men även om kursen hade ökat till 600kr hade jag varit nöjd, det blev för mycket spekulation kring AZN aktien så då sålde jag.

   Radera