söndag 1 juli 2018

Månadsrapport Juni

Så var Juni slut och nu är vi redan inne i Juli. Det är det som är så trist med svenska sommaren, att den är så kort. Jag längtar tills jag kan förlänga sommaren genom att bo perioder i Spanien, helst September/Oktober till April/Maj. Vi får se när det blir dags för en sån förändring.

Utdelningar i Juni hamnade på totalt 936kr. Jag ökade innehavet i Kraft Heinz med ca 4000kr och kommer öka ytterligare något. Det finns 2 aktier jag kommer att köpa under hösten men jag berättar mer om det när det blir dags.

Kanske också att jag passar på att köpa på mig aktier i något byggföretag, det har varit en kraftig nedgång för alla byggföretag så det kan bli bra tillfällen att gå in i något av dessa. Och så är det vid börsnedgång ofta att byggbranschen drabbas först och sedan kommer banker och resten. Då är ju också byggbranschen först ur en lågkonjunktur.

Tidsmässigt borde hösten bli starten på en nedgång, men det får tiden utvisa. H&M fortsätter att trilskas men jag tror att det kan bli bättre, jag gör dock inga nya inköp eftersom det finns en viss risk för att ägarna väljer att köpa ut H&M från börsen eller att utdelningen minskas. Men hoppet står till att H&M aktien kommer ha en lång resa uppåt från nuvarande nivåer.

Ha en fortsatt trevlig sommar!

1 kommentar:

  1. Jag går i precis samma tankar som dig. Jag la Kraft Heinz i min bevakningslista för en tid sedan men det slutade med att jag köpte Bonava när lönen kom in förra veckan.

    Bonava är diversifierade över flera marknader men har ändå fallit som om att de skulle ha verksamhet endast i Svefige. Q2-rapporten kan komma vara svag jämfört med föregåendd period, men på sikt känns aktien undervärderad.

    Vilket byggbolag intresserar dig?

    SvaraRadera