tisdag 3 mars 2015

Nätmäklare

Läste om nätmäklaren DeGiro som skulle satsa på Svenska marknaden genom att erbjuda ISK. Kan bli intressant isåfall, sen vet man ju inte om det blir andra begränsningar/avgifter för ISK jämfört med deras vanliga aktiedepå.

Det som gör DeGiro så intressant är möjligheten att handla på börser över hela världen med låga courtage avgifter. Dock så blir det ju inte fördelaktigt med skatter så länge det inte går att handla med KF. Utländsk handel i ISK kan fungera om man för övrigt har överskott av kapital när man deklarerar, för de flesta med bolån så blir det underskott av kapital.

Men om man vill köpa aktier på Shanghaibörsen eller kanske Johannesburg så är det billigt med DeGiro som nätmäklare. En årlig avgift på €2.50 per marknad man handlar på tillkommer också. En stor nackdel är en avgift som tillkommer vid nyemission, minst €50 kostar det.

Jag kommer att hålla koll på dom och vi får se, kanske blir ett konto där också om jag känner för att handla på exotiska marknader. Framförallt är det bra med konkurrens så kanske Avanza och Nordnet erbjuder fler marknader till bra priser. Men jag rekommenderar att läsa igenom avtal och prislistan innan man börjar handla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar