söndag 26 juni 2016

Börsras

Även fast det var en Brexit och media utmålade Fredagen som domedag backade portföljen futtiga 1,2%. Dollarkursen var bidragande orsak och det känns bra att riskspridningen även är i valuta, inte enbart sektorer/branscher.

Nu på Måndag kommer givetvis ett börsras även på Stockholmsbörsen, blir intressant att se hur stängningskursen blir. Övriga marknader kan givetvis fortsätta ned och då kommer också Stockholmsbörsen få lite extra stryk.

Jim Cramer tror på en sättning, han skrev först ned 7%, sedan 13% för att slutligen bottna på 20% ned. Jag gjorde en enkel uträkning TA, baserad på toppen förra året och hur kurvorna ser ut just nu och kom fram till 25% ned från nuläget innan vändning.

Toppen för OMXS30 var ca 1659 förra året, i nuläget är nedgången på 18% från toppen och min gissning är att botten hamnar runt 38% ned. Det innebär att OMX vänder vid 1000 om min gissning stämmer. Kan bli en dubbelbotten med första botten nu i sommar och nästa sedan i höst. 25% ned från dagens nivå hamnar OMX på 1020, och just 1000 är ett naturligt motstånd som borde hålla. Många som vill hoppa på tåget om det närmar sig 1000, därför borde vändningen ske där.

Men det är givetvis antaganden och gissningar, och för egen del spelar det ingen större roll hur det blir. Jag handlar oavsett hur det går.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar