Sidor

lördag 9 september 2017

Utdelningsaktier

Varför anser jag att utdelningsaktier är bästa, och mest passande, investeringsalternativet för de flesta?

- Krävs inga förkunskaper för att börja. Börja köpa aktier i de investmentbolagen som finns på OMXS30. Med tiden kommer djupare förståelse för hur allt hänger ihop.

- Risken är låg. Om man använder pengar man kan avvara under flera år är risken minimal att misslyckas.

- Det är roligt. Man ser månad för månad hur den passiva inkomsten ökar vilket sporrar till ytterligare ansträngningar för att spara mer.

- Man sover gott om nätterna. Det kommer finnas ungefär lika mycket på aktiedepån dagen efter när man vaknar. Under en börskrasch blir man som ett barn i en godisbutik med alla godsaker det finns att köpa.

- Man är inte ensam. En googling på utdelningsaktier som investeringsstrategi ger många träffar på likasinnade och det finns massor att läsa och lära.

- Snöbollen. En dag inser man att sin lilla pengamaskin skulle rulla på automatiskt utan tillskott av kapital och då kanske sikta på en tidigare pensionering från sin arbetsplats och göra det man helst vill göra utan att vara löneslav.

Som idag funderade jag på det faktum att jag som lägst i Augusti och Februari får mer än 600kr och det ändå räcker till att köpa t.ex. 3 HM aktier. Då är ju snöbollen definitivt i rullning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar