söndag 30 juni 2013

Månadsrapport Juni

Sparandet i Juni har gått bra och totalt sparande i Juni månad blev 17000 Kr vilket är rekord i sparande för en månad. Sparandet fördelades på följande sätt:

Amortering2000 Kr
Räntesparande13500 Kr
Aktiedepå1500 Kr

Ett inköp under Juni månad blev det också - Holmen B. Jag kommer fortsätta fylla på när det uppstår köplägen. Räntesparandet kommer att utgöra en större del procentuellt eftersom jag räknar med att kunna köpa vid en nedgång senare i år alternativt nästa år. Blir det inte som jag tror får räntesparandet fortsätta helt enkelt, för förr eller senare blir det en börsnedgång. Hittills i år har det blivit 1100 Kr i aktieutdelningar och det tillkommer ett par ytterligare utdelningar i Astra och Clas Ohlson senare i år.

Eftersom totalt sparande för året uppgår till 194656 Kr och målet är 200000 Kr för i år kommer jag revidera målsättningen till 250000 Kr för 2013. Detta innebär att jag måste komma upp till 124000 Kr i omsättningstillgångar, dvs räntesparande plus aktier. Om jag kommer att lyckas eller inte beror på hur börsen kommer gå i höst/vinter men jag tror det kommer att gå vägen.

Ha en fortsatt trevlig sommar!!

4 kommentarer:

 1. klart det kommer att gå vägen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det tror jag också. Men om börserna rasar 50% kan det bli tufft att uppnå målet. :-)

   Radera
 2. jag tror att det blir ett dipp, som sedan stabiliseras mot jul... I wish att det skulle rasa 50%...då har fattiga jag också en chans att hoppa på tåget igen=)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja en dipp är nog nära förestående. En nedgång på 25% kan nog vara rimligt, lär bli fina köptillfällen. Gäller att inte påbörja inköpen för tidigt bara.

   Radera