onsdag 12 juni 2013

Ned ned och ned

Kryper sakta nedåt på börserna nu vilket jag ser som ett sundhetstecken, dock är det fortfarande för tidigt för mig att gå in. Tror vi får en uppgång snart till slutet av Augusti, hoppas ju på att det ska bli lite billigare men tror det blir först senare.

Läste en artikel på dagens industri häromdagen angående en ekonomi snubbe som varnade för deflation. Men det kanske skulle vara sunt med deflation och låta priserna sätta sig. Normalt sett i en deflation är valuta/sparande att föredra men idag finns det ingen koppling mellan fiatvalutor och ett fast värde såsom guld. Därför tror jag på ägande av reala tillgångar som t ex skog, mark etc är det bästa om det skulle bli kraftig deflation. Även om priser går ned finns marken och skogen eller fastigheten kvar vilket är det viktiga i en deflation. Guld är normalt sett dåligt att äga om det är deflation.

Har man lite mark kan man ju odla sin egna potatis o ha sina egna värphöns om det blir superdåliga tider. Ähh, lite aktier kan man gott äga också. Köper under nedgång oavbrutet är det bästa man kan göra, det blir säkerligen inte som 2008/2009 utan en ny erfarenhet för de flesta. Och kom ihåg - under börskrascher är det som miljonärer skapas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar