fredag 23 augusti 2013

Inköp

Idag blev det ett inköp, KO som säkert alla känner till vilket bolag det är. Ett annat namn är Coca Cola!! Så nu är jag delägare i ett väldigt trevligt företag jag velat köpa under en längre tid. Inte den bästa kursen men sett till lägsta/högsta kurs senaste 52 veckorna tycker jag det ändå var ok pris. Så varenda gång jag ser någon med en Cola i näven är det en fröjd för sinnet.

Går kursen ner pga något börsras eller liknande blir jag bara glad o handlar fler. Kvartalsvisa utdelningar får jag också, mycket trevligt. Tycker även att dollarkursen var helt ok och har numer lite valutaspridning på mina aktieinnehav. Ca 3% direktavkastning är inte den bästa avkastningen, men stabilare aktie med årliga höjda utdelningar är svårt att hitta.

Och idag var det även löning, yippie!! :-) Hyfsat bra lön med massa semester ersättning...

Helgen kunde knappast ha börjat på ett trevligare sätt.

Trevlig helg på er allesamman!!

4 kommentarer:

 1. Varför KO och inte CCE? Tycker nästan datat och utdeningstillväxt ser bättre ut för den...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag köpte Coca cola company därför att det är originalet med utdelningar sedan slutet av 1800-talet. Dessutom har KO bättre direktavkastning i nuläget.

   Radera
 2. Låter som ett stabilt bolagsinköp det! Lite tråkig avkastning ja men istället verkligt tryggt!

  Tyvärr hjälpte jag inte dig denna helg, det blev lite inköp av den andra drycken, Pepsi, I'm afraid..

  God lycka i alla fall! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, kände att jag lika gärna kunde slå till på ett sp500 aristocrats bolag när priserna ändå är så höga. Och jag är nöjd med köpet. Köpte en Cola idag utan att tänka på mitt aktieinnehav men kom sedan på att jag sponsrade mig själv. Trevlig känsla. O du får byta ut Pepsin mot Cola i framtiden... 😉 Ha det bra!

   Radera