lördag 28 februari 2015

Månadsrapport Februari

Dags för månadsrapport, totalt sparande för Februari blev 4500 Kr vilket fördelades på följande sätt,

amortering:3000Kr
räntesparande:0Kr
aktiedepå:1500Kr


Aktiedepån är uppe i 164.097 Kr, räntesparande är 37.222 Kr och amorteringar ligger på 160.000 Kr. Totalt sparande är på 361.319Kr. Aktiedepån har ökat med 4,1%. Jag har fått utdelning från 2 företag under Februari på 149kr netto. Rullande månadsutdelning är 428kr brutto räknat på aktuella valutakurser.

Börsen har gått riktigt bra senaste tiden, världens börser når nya topp noteringar vecka efter vecka och ingen vet när det kommer sluta. Alla vet vi hur det kommer sluta förr eller senare, med en krasch. Men kanske kraschen drar ut på tiden, först ska ju samtliga som sålt av sina innehav hoppa på igen vid en rekyl och detta kommer säkerligen trycka upp börsen åter igen.

Det ska vara något oväntat som sker, gärna från en dag till en annan. Någonting som sätter en snöboll i rörelse nedför och utför stupet. Som tur är vet ingen vad eller när det kommer ske och dom som försöker sig på att gissa, gör det väldigt fel och sitter antingen vid sidolinjen och längtar in eller ligger felplacerad för nedgång och tvingas ta förluster. Det är detta som gör aktiehandel intressant och roligt och om en krasch kommer är det bara att tänka - "efter regn kommer solsken".

Jag har lyckats fixa ett till delmål - 200.000 kr i likvida medel. Denna månad blev lönen extremt liten jämfört med vad jag normalt får eftersom det mesta kommer från försäkringskassan och baseras på SGI, sparkvoten blev 23,5% vilket är helt ok. Nåväl, jag får leva snålt under Mars så ska det fixa sig, men så blir det när man skaffar barn och att vara hemma med familjen även fast inkomsten blir så låg är viktigare än att jobba och missa chansen att vara pappa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar