torsdag 12 februari 2015

Minusränta!!!

Vart är vi på väg med ekonomin egentligen? Och vad är den dolda agendan? Det här med rädslan för deflation är bullshit, om vi har deflation är det självvalt av riksbanken.

Eftersom Sverige kan trycka ny fiatvaluta så kan man därigenom också skapa inflation om man så vill. Dela ut 1 miljon kr till alla medborgare i Sverige så ska vi se vad som händer med deflationen... Givetvis skulle vår valuta bli förstörd av en sådan drastisk åtgärd som att dela ut den mängden, men det visar ju att eftersom vår valuta är flytande mot andra valutor har vi även möjligheten att själva skapa inflation när så önskas.

En riktig upp- och nedvänd värld med negativ reporänta och kanske i förlängningen även på bankkontot. Vi får betalt för att ha lån och måste betala för att ha tillgångar på bankkontot?!? :-)

Undrar var denna finanskris ska sluta, tror ingen vet riktigt eftersom det aldrig varit så här förut. Men orsaken till att det är som det är finns i avsaknad av riktigt värde för våra fiatvalutor. Ägande av aktier till största delen känns bra i nuläget, det finns ett riktigt värde i aktierna. Likaså ägande av boende med lån kvar...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar