måndag 4 juli 2016

Gratis handel

Såg precis att Avanza har courtagefri handel för USA aktier 5:e Juli. Ett bra läge för köp för de som köper för mindre summor, så passa på att utnyttja erbjudandet!

9 kommentarer:

 1. Hmmm, har redan bränt mitt krut förra måndagen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ok, det var ju synd. Men några hundringar kan du säkert slänga in.

   Radera
 2. Handlade för ca. 10 000:- förra veckan, för mig känns det ändå ganska bra. Kommer nog framöver att balansera upp mina fonder, ligger ganska lätt i asien.

  SvaraRadera
 3. Du lämnade ett räkneexempel på min sida, men jag känner att det går lite trögt. Kan jag tillämpa detta redan innan utdelningarna kommit? Det verkar som om många bolag justerat utdelningen efter Brexit, eller är jag helt ute och cyklar?

  Kan du ge mig ett enkelt räkneexempel i relation till någon av mina aktier för hur jag skall komma fram till vad jag har i procentuell avkastning per år?

  Mvh VÄL

  SvaraRadera
 4. Handlade för ca. 10 000:- förra veckan, för mig känns det ändå ganska bra. Kommer nog framöver att balansera upp mina fonder, ligger ganska lätt i asien.

  SvaraRadera
 5. Hemfosa har flera ordinarie utdelningar enligt Avanza, men jag blir inte klok på hur du räknade ut deras direktavkastning? Kan du visa? Skall jag lägga ihop samtliga utdelningar och sedan?

  SvaraRadera
 6. Kollar på Hemfosa aktien, men den har en flik på hemsidan som man kan veckla ut. Hemfosa verkar ha ännu fler mindre utdelningar, eller är det jag som läser fel?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den har 4 utdelningar per år, du kanske förväxlar att det finns 2 varianter av aktien. En normal aktie och en preferens aktie som också har 4 utdelningar per år.

   Radera
 7. Gick in och läste på Avanza och det stämmer som du säger, den har både pref och vanlig. Jag får helt enkelt räkna fler ggr på detta. Just nu får jag det bara till tre utdelningar per år om man ser till den vanliga aktien, räknar inte in pref. Jag har kollat Hemfosa under fliken "Om Bolaget", men jag kanske har slarvläst igen. Men jag kollade datum under 2016.

  SvaraRadera