torsdag 31 oktober 2019

Vinter

Har precis haft 4 veckors semester i vårt egna hus i Spanien. Kan tänka mig att ha 52 veckor semester per år, det kommer inte hända ännu riktigt utan det kommer ta några år till. Siktar på ca 6 år till, sen är det dags. Skönt att ha laddat med sol så man enklare klarar av mörkret här i Sverige.

Jag har även lämnat tillbaka bilen som jag privatleasat under 3 år, gick igenom testerna utan problem. Nu kommer jag sakna bil så jag har börjat kolla på en ny bil, det som slår en är att regeringen helt ändrat spelreglerna för fordonsskatten. 1 Jan 2020 ökar skatten på nya fordon som har bensin och diesel, bilen jag lämnade tillbaka hade dieselmotor och var undantagen från fordonsskatt under alla år pga att den var en miljöbil då. Samma motor straffas man för idag, även om de går att köra på fossilfria bränslen. Regeringen är tokiga helt enkelt. Nåväl, jag kollar på en hybrid som kommer ha låg fordonsskatt och en låg förbrukning, så det går att köra upp emot 100 mil på en tank.

Jag passade även på att öka innehavet i Kinnevik som har en bra prislapp just nu och är ett utmärkt investmentbolag att vara delägare i. Zalando som ingår i Kinnevikportföljen har lite sämre tillväxt än tidigare, de börjar helt enkelt bli ett stabilt bolag som såsmåningom går från hög tillväxt till en mer normal. Kinaoro tynger också marknaden idag och snart är det utdelning i Kinnevik, drygt 3% i direktavkastning är helt ok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar