tisdag 1 juli 2014

Månadsrapport

Dags för månadsrapport, totalt sparande för Juni blev 5500 Kr vilket fördelades på följande sätt,

amortering:2000Kr
räntesparande:1000Kr
aktiedepå:2500Kr

Aktiedepån är uppe i 93.264 Kr, räntesparande är 54.056 Kr och amorteringar ligger på 138.000 Kr. Totalt sparande är på 285.320 Kr.

Det känns som att det står och väger just nu, kan vi stå inför en nedgång i höst? Ja det är nog ett mycket troligt scenario. Om riksbanken sänker reporäntan är det ju bevisat att ekonomin går knackigt, om räntan lämnas oförändrad eller höjs (osannolikt!) kan Sverige drivas djupare in i deflation.
Men i grunden är det ju företagens vinster och förväntningar på framtiden som styr kurserna. Det blir upp till bevis att vinsterna lever upp till analytikernas förväntningar annars kan en nedgång triggas igång enbart på grund av detta.
Motsägelsefullt så visar viss statistik från USA att deras ekonomi ser ut att gå bättre, också genom minskade QE:s. Oavsett hur det går är det nog en god idé att förbereda sig mentalt på att portföljens värde kan minska rejält. Men en orealiserad förlust är ingen förlust på samma sätt som en orealiserad vinst är ingen vinst. Dessutom innebär det ju köptillfällen om det blir rea på aktier. :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar