onsdag 23 juli 2014

Sparräntan

Kan konstatera att sparräntan hos SBAB sänktes till 1.4%, vilket gör räntesparande riktigt oattraktivt. Jag påstår att aktiemarknaden i nuläget är extremt uppblåst pga dessa låga räntor. Men det blir som alltid att det jämnar ut sig förr eller senare. För det är ju så att det alltid ska överdrivas åt båda hållen och i nuläget är det en bullmarket så det går uppåt.

Egentligen är det ganska sunt att många stora företag som McDonalds och Coca Cola kommer med vinstrapporter som inte helt motsvarar förväntningarna. Även om jag själv inte äger McDonalds ännu så är det en trygg kassako som visserligen har fått ökad konkurrens på hemmamarknaden framförallt. Läste också att KFC ska återigen öppna i Sverige, första gången blev misslyckad så kedjan la ned verksamheten i Sverige. Men nu är det alltså dags igen med en restaurang i Stockholm.

För att återgå till det som jag egentligen tänkte säga så är det läge att börja fundera när börsen rusar på och de stora giganterna går sämre än tidigare år. Blir en intressant höst att se fram emot och jag hoppas kunna handla lite billigare inom ett år eller nåt. Ha det fortsatt bra i sommarvärmen.

1 kommentar:

  1. Sitter själv med lite kapital på SBAB och 1.4 % är egentligen alldeles för lite men i brist på annat så får pengarna bli kvar där.

    SvaraRadera