Sidor

onsdag 11 september 2013

Det går bra nu

OMXS30 mot 1312 - toppen 2007 innan finanskrisen? Jaa, varför inte!? I portföljen stiger det på bra, bara att tacka o ta emot. :-)

Det är iallafall inte bråttom med investeringar, blir en gång per kvartal ett tag till med balans 50/50 aktier i förhållande till räntesparande. Funderar lite kring hur valutor kommer att stå sig, kanske dags att kolla på en guldfond snart. Tror jag skrev lite om det i ett tidigare inlägg i våras, inflationen löser upp skulderna och vi vänjer oss vid höga siffror på olika världsindex.

Well, tror jag skippar guldfonder eftersom det är lite för spekulativt och satsar istället på internationella bolag med hela världen som marknad.

En ny iPhone har sett dagens ljus också, lite snabbare och lite bättre batteri tid. Inget som direkt överraskar, däremot blir det intressant att se hur fingeravtrycksläsaren kommer att fungera. Mycket haussande kring bolagen Fingerprint och Precise, är inte ägare i dessa bolag själv och kommer inte heller att bli. Men ändå kul för dessa bolag om dom lyckas och framförallt kul för alla som köpt in sig tidigare.

Jag är glad för att OMXS30 nu är på 5 års högsta och nu håller vi tummarna för att toppen från 2007 passeras. Och sen så småningom kan vi börja fynda när väl nästa nedgångscykel startar.

Ha det bra allesammans!

2 kommentarer:

  1. Man känner alltid viss nervositet när börsen når årshögsta/femårshögsta/etc.

    Tycker dock inte börsen känns fullvärderad ännu, enskilda börsbolag möjligen. Uppåt 25% borde vi kunna klämma ur för året innan det blir lite stiltje.

    Vinsterna för 2013 blir hyggliga och det ser bättre ut för kommande år. blir fina utdelningar i din portfölj kommande år... :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fast egentligen är det en win-win situation. Blir det börsnedgång är det bara tacka o ta emot och handla på. Fortsätter det upp, well det finns säkert något att köpa till överkomligt pris.

      Radera