lördag 12 oktober 2013

Förhoppningsbolag

Vilken blåsning någon gjorde i veckan som gick med Fingerprint. Tror falsk ryktes spridning förekommer oftare än vad man tror men att utnyttja ett välkänt företag som skickar ut pressmeddelanden borde inte gå.

Hur som helst visade sig girigheten i detta förhoppningsbolag då många köpte på sig för att göra snabba cash. Inget fel med det egentligen men då får man vara beredd på att förlora också. Nu klarade sig alla eftersom transaktioner makulerades vilket var rätt sätt att lösa problemet.

Jag har inga förhoppningsbolag ännu i portföljen men det kanske blir i framtiden som en liten krydda när bas portföljen är tillräckligt stor.

Utdelning från Coca-Cola kom in på kontot härom veckan och det känns alltid lika trevligt när det kommer in utdelningar som en passiv inkomst utan att man behöver jobba något för det. Läste lite om utdelningsbolag på en amerikansk blogg om att direktavkastningen i nuläget inte behöver vara jättestor utan att det viktiga är att utdelningen ökar så till slut blir yield on cost riktigt bra.

Får se om USA löser sina budget problem i veckan som kommer så kurserna kan öka ännu mer, en ny topp för index hade varit trevligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar