Sidor

söndag 24 februari 2013

Snart lön

Dags för lön igen, kommer i morron och blir lite extra pga semesterersättning i Januari. Såg också att bloggen inte tillät anonyma kommentarer, nu är detta ändrat iallafall.

Kollade på konjunkturinstitutets hemsida och noterade att konfidens indikatorn för bygg- och anläggningsverksamhet är på väldigt låga nivåer. Funderar om det är bottenkänning på denna och det är dags att investera i denna sektor. Är sugen på ett flertal inköp i denna sektor, Skanska, NCC, Peab och JM är dom jag kollar mest på. Frågan är hur mycket nedskrivningar Peab måste göra i Northland affären? Dessutom har Peab nu en soliditet på 24,9% vilket är lågt enligt min mening. Jämför med t ex JM som har 40% och dessutom känns likviditeten betydligt mer betryggande för JM.

När det står mellan Skanska och NCC känns Skanska som mer prisvärd i nuläget. Men o andra sidan om man väljer NCC blir man inte beroende av hur det går i USA. Ska nog kolla igenom dessa nogrannare men både Skanska och NCC ser ut som bra investeringar såsmåningom vid en snabb överblick av senaste boksluten.

Kollade hur JM utvecklats senaste åren och det verkar som att bästa tiden för inköp är under sommaren, Juni/Juli. Ska bli intressant och se hur JM går Maj - Juli i år.

Tillbaka till konjunkturinstitutets sida så kan man se att barometerindikatorn för Februari 2013 nu är på 94.7, upp nästan 5 punkter sedan Januari 2013. Tror faktiskt marknaden kommer gå bra fram till Maj, sen en rekyl som kan öppna för nya investeringar till försommaren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar