Sidor

söndag 3 februari 2013

Söndags funderingar

Tänkte på vilka skillnader det är i pris mellan olika märken på livsmedel, blir oftast Ica Maxi vi åker till och storhandlar på. Kändes nästan som man var snål idag när man letade billiga alternativ, men om man tänker efter - alla bäckar små... :-)

Lidl är överlägset billigast, dock med lite trist utbud men det finns ibland saker att hitta där. Som nu t ex är det 10% nedsatt pris på frukt och grönt, gäller hela Februari månad. Med bil kan vi lätt stanna till på Lidl och handla grönsaker och frukt och sen åka vidare till Ica Maxi för att handla resten.

Och snart en ny arbetsvecka, tiden rinner på fort och snart är våren här. Ska bli intressant att se hur marknaderna utvecklar sig, hoppas på en rekyl till våren så man kan handla lite aktier till rea pris också. Håller på att titta över ett antal bolag och sätta målpris för inköp.

Började med att titta på Axfood och kom snabbt fram till att mina kriterier inte alltid passar alla bolag. Exempelvis har Axfood soliditet på ca 39% vilket är ganska mediokert. Likviditeten är under 1 som förmodligen har med leverantörsskulder och är egentligen inget problem i denna bransch.

Räknade lite och fick att Axfood kommer ha en aktiekurs på ca 560Kr om 10år och att aktien är köpvärd under P/e 15.
  • Den framtida aktiekursen baserar sig på hur avkastningen på eget kapital utvecklat sig under senaste 10 åren.
  • Genomsnittligt P/e senaste 10 åren hamnar på 15,1 och aktiekurser som ger lägre P/e borde innebära att aktien är köpvärd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar